BYOR-kit

De Build-your-own-robot-kit

De Bouw-je-eigen-robot-kit

De wereld waarin onze kinderen opgroeien wordt steeds technologischer. Om kinderen beter te laten begrijpen hoe deze technologie om hun heen werkt is de BYOR-kit ontworpen.

De BYOR-kit stelt kinderen in staat om zelf robots of andere elektronische apparaten te maken en programmeren.

Makkelijk in gebruik

De BYOR-kit bestaat uit een aantal verschillende input- en output-onderdelen. De onderdelen kunnen gemakkelijk met stekkertjes op elkaar worden aansluiten via het Easyboard. Zodra deze Easyboard van energie wordt voorzien gaan de aangesloten onderdelen op elkaar reageren. Wanneer er bijvoorbeeld een licht-sensor en een motortje zijn aangesloten, zal de motor sneller gaan draaien als er meer licht op de licht-sensor schijnt.

Vrije vormgeving

De onderdelen van de kit kunnen makkelijk op kosteloze materialen zoals karton bevestigd worden. Met de BYOR-kit zijn kinderen dus helemaal vrij in de vormgeving van hun robot of apparaat. Wanneer er een 3D-printer of lasercutter ter beschikking is kan deze ook (onderdelen van) de robot produceren.

Programmeer je eigen robot

Wanneer de standaard werking van de easyboard niet meer voldoet of als er nieuwe functionaliteit nodig is, kunnen kinderen de Arduino-chip onder de easyboard zelf gaan programmeren. Dit gebeurt met de toegankelijke Arduino-software maar kan ook met de visuele programmeertaal Scratch.

Meer informatie aanvragen

Het Solly Systeem BV
+31 (0)40 304 17 95
info@hetsollysysteem.nl