De Game

Verdieping in de digitale wereld

Een eigen planeet

In de game krijgen kinderen de kans om zelf een planeet op te bouwen, uiteraard geheel op een duurzame manier. Ze leren hier dat het wel degelijk mogelijk is om volledig duurzaam te leven en niet geheel onbelangrijk: ze leren over natuur, techniek, en nog veel meer.

De robots die de kinderen kennen van het pakket gaan in de digitale wereld ook voor ze aan de gang. Er komen meer vriendjes bij en de robots worden groter en krachtiger. De aliens uit het verhaal spelen ook in de game een grote rol.

Werk samen aan duurzaamheid

Kinderen kunnen tegelijkertijd werken in de game. De punten die behaald worden zijn voor de hele klas. Zo worden in de game ook de 21st century skills aangesproken om tot de mooiste planeet van de school te komen.

Natuur onderwijs

Omdat de planeet die een klas toegewezen wordt nog niet leefbaar is voor de aliens, is het aan de kinderen om te zorgen dat er zuurstof in de atmosfeer komt. In een later stadium willen de aliens ook (duurzaam) voedsel. Hierdoor wordt ook het belang van natuur benadrukt.

De juiste balans

De game stimuleert het ontdekken en onderzoeken in de echte wereld doordat punten die verdiend zijn met de fysieke robots meer waard zijn dan punten verdiend in de game. Zo worden de voordelen van digitaal gecombineerd met de voordelen van fysiek bezig zijn.

Meer games

Naast de Solly-game is er ook de mini-game Plander, die kinderen in staat stelt zelf een plant te ontwerpen. Deze plant wordt op een planeet geplaatst met een bepaald klimaat. Het is aan de kinderen om hun plant aan te passen, zodat deze kan overleven in het aangewezen klimaat. In deze game kunnen ook weer Solly-punten worden besteed en verdiend. De game Plander wordt toegepast in de lessenreeksen biologie.

Meer informatie aanvragen

Het Solly Systeem BV
+31 (0)40 304 17 95
info@hetsollysysteem.nl