De speelrobots

Het educatieve speelrobot-systeem

De speelrobots

Jong geleerd is oud gedaan. De speelrobots zijn ontworpen om kinderen op jonge leeftijd actief aan de slag te laten gaan met groene energie. Er zijn speel-robots die ofwel energie opwekken, ofwel energie gebruiken. De speelrobots vormen samen met de digitale omgeving, de educatieve game, de bouw-je-eigen-robot-kit en de lesmaterialen het educatief pakket Solly.

De basis

Aan de basis van het speelrobot-systeem staat Solly, de zon-etende robot. Hij kan zonnestralen ‘eten’ door de zonnepanelen in zijn mond. Hij kan deze energie direct doorgeven aan zijn vriendjes via de flow-kabel. Bijvoorbeeld aan zijn vriendje Letty, de lichtgevende robot. Ook kan de energie opgeslagen worden met de batterij-buik. Deze kan op Solly geklikt worden om zo alle energie die Solly binnen krijgt op te slaan. Later kan de buik op andere robots geklikt worden om de opgeslagen energie weer te gebruiken.

Een groeiend systeem

Er kunnen meerdere Solly-robots op elkaar worden aangesloten om zo nog meer energie op te wekken. Ook kunnen er meerdere Letty-robots op elkaar worden aangesloten en meerdere batterij-buiken worden toegevoegd aan dit systeem. Zo ontstaat een groeiend systeem aan robotjes waarmee kinderen zelf kunnen experimenteren.

Inzicht

Elk onderdeel van het systeem geeft aan hoeveel energie er binnenkomt/doorheen loopt. Dit gebeurt door middel van flow-feedback; op elk robotje zitten een aantal ledjes die om beurten aan gaan. Hiermee geven ze het 'stromen' van de elektrische stroom weer. Hoe sneller de ledjes achter elkaar aan gaan, hoe meer energie er door het onderdeel gaat.

Link naar de digitale omgeving

Solly slaat digitaal op hoeveel energie hij opgewekt heeft en wanneer hij dit doet. Dit kan worden uitgelezen met de computer om zo de opbrengst van de opwek-robots te linken aan bijvoorbeeld weerinformatie. Het uitlezen kan met terugwerkende kracht, of er kan real-time gekeken worden wat Solly opwekt. Zo kunnen nieuwe leerdoelen worden gehaald en kan worden geflecteerd op de opbrengst van het systeem.

Lees meer over de digitale omgeving bij

of

Meer informatie aanvragen

Het Solly Systeem BV
+31 (0)40 304 17 95
info@hetsollysysteem.nl